Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Πολιτισμός: Αρχαίο λιμάνι Μασσαλίας




Εγκαίνια του αρχαίου λιμένος της Μασσαλίας στις 16 Οκτωβρίου 2009

Ο κ. Jean-Claude Gaudin, Δήμαρχος Μασσαλίας και Αντιπρόεδρος της Γερουσίας, Ο κ. André Malrait, Αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Πολιτιστική Κληρονομιά και τα ιστορικά μνημεία, Η κα Laure-Agnès Caradec, Αντιδήμαρχος αρμόδια για τα πάρκα, κήπους και φυσικούς χώρους, Ο κ. Αντώνης Αλεξανδρίδης, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μασσαλία (φωτό στο βήμα της εκδήλωσης) παρέστησαν στα εγκαίνια των εργασιών για την ανάπλαση του αρχαίου λιμένος της Πόλης την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Πίσω από το Εμπορικό Κέντρο, βρίσκονται τα πιο όμορφα αρχαιολογικά μνημεία της Μασσαλίας: το κέρας του ελληνικού λιμένος από όπου αρχίζει και η ιστορία της Μασσαλίας 600 έτη Π.Χ., με την άφιξη των ελλήνων της Φώκαιας. Έχοντας αφεθεί για μεγάλο διάστημα, ο ανακαινισμένος χώρος εις το εξής ονομάζεται "Αρχαίο Λιμάνι" και η χωριστή του είσοδος από την οδό Henri Barbusse, επιτρέπει την ευκολότερη πρόσβαση του κοινού. Κατά τη διάρκεια των ομιλιών των επισήμων, αποδόθηκε πολλές φορές τιμή στην Ελλάδα, η οποία αντιπροσωπεύθηκε από τον Γενικό Πρόξενο κ. Α. Αλεξανδρίδη.

Υ.Γ: Φαίνεται πως στο εξωτερικό η Ελλάδα έχει περισσότερη αξία σε σχέση με την αξία που δίνεται προς τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό απο τους ντόπιους ιθαγενείς.Οι Γάλλοι σέβονται και τιμούν την ελληνική τους κληρονομιά.Τιμούν τους προγόνους που ίδρυσαν αυτό το σημαντικό λιμάνι της Μεσογείου.Τιμούν την Ελλάδα.Μπράβο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου